«Експонатів більше, ніж у деяких районних музеях», - Савченко про кафе у волинському селі

«Експонатів більше, ніж у деяких районних музеях», - Савченко про кафе у волинському селі
Джерело фото: Фейсбук

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко відвідав кафе-музей у селі Переспа Рожищенського району. У кафе-музеї «Шинок» зберігають сотні старовинних експонатів.

Про це йдеться у дописі голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Фейсбук.

«У кафе-музеї "Шинок" експонатів зібрано більше, ніж у деяких районних музеях: старовинний глиняний посуд, колекції швейних машинок, патефонів та грамофонів, знаряддя праці, купюри всіх часів, фотодокументи. Під стелею висить човен-довбанка. Поруч - бутафорський млин, в якому облаштовано музей Першої Світової війни», – розповів посадовець.

Також, за його словами, біля експонатів знаходяться їх описи.

Цей музей організований завдяки зусиллям фонду «Єднання» з Луцька та спілкою «Мости в Україну»  Бад Зальцулена (Німеччина). Присвячений заклад пам’яті Корнія Назарчука, селянського сина, який народився за 10 кілометрів звідси і під час Першої світової у 25 років був нагороджений Георгіївськими хрестами чотирьох ступенів та георгіївськими медалями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинянина під хатою виросли гігантські опеньки
Наступна новина «Іншого виходу, як відключити водоканал від електроенергії, у нас немає», - «Волиньобленерго»
Останні новини
Схожі новини