У США затвердили новий тест, який одночасно виявляє грип та коронавірус

У США затвердили новий тест, який одночасно виявляє грип та коронавірус

Управління продовольства і медикаментів США (FDA) затвердило новий тест, який одночасно може виявити як і грип, так і коронавірус COVID-19.

Цей тест розробив Центр з контролю та профілактики захворювань у США (CDC), повідомляє CNN, пише 24 канал.

Це перший подвійний тест, який отримав дозвіл на екстрене використання від FDA. За допомогою всього лише одного тампона чи зразка можна використовувати комбіновані тести, щоб швидше встановити діагноз.

Дозвіл цих тестів допоможе розв'язати проблему, яка виникне вже у недалекому майбутньому. У FDA сподіваються, що це допоможе знизити навантаження на лабораторії під час осінньої хвилі коронавірусу, яка може накластись на сезонну епідемію грипу.

Зазначимо, що епідеміологи та ВООЗ переймаються за епідеміологічну ситуацію восени. Саме на цей період прогнозують другу хвилю коронавірусу, яка може перетнутися з епідемією сезонного грипу.

Проблема полягає в тому, що грипом та коронавірусом можна інфікуватися одночасно. Натомість накладення симптомів COVID-19 на симптоми сезонного грипу може призвести до ще важчих ускладнень.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міський голова Нововолинська одужав та повернувся до роботи
Наступна новина Фестиваль «Фронтера» відбудеться онлайн
Останні новини
Схожі новини