Лікування – немає: у восьми волинських селах виявили лейкоз в корів

Лікування – немає: у восьми волинських селах виявили лейкоз в корів

У восьми селах Любешівської громади спеціалісти Держпродспоживслужби зафіксували випадки лейкозу у корів.

Про це розповів Суспільному начальник Камінь-Каширського районного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Неродик.

Наразі відомо про 15 хворих тварин. Інфекційну недугу зафіксували на території сіл: Ветли, Гірки, Бірки, Цир, Лахвичі, Дольськ, Велика Глуша, Невір.

За словами Анатолія Неродика, частина власників уже здали хворих тварин на забій, окремі господарі продовжують їх утримувати.

"Це одноосібники, господарств тут немає. Скоріше всього це (хвороба – ред.) привезено з Рівненської області, куди їдуть люди купляти корів. Зараз ведемо з власниками роз'яснювальну роботу", – сказав він.

Загалом у Камінь-Каширському районі волиняни тримають майже чотири тисячі корів.

Як додав Анатолій Неродик, лікування від лейкозу у корів немає, волинянам рекомендують здавати усіх недужих тварин на забій.

Це захворювання великої рогатої худоби є вірусним. Збудник хвороби подібний до вірусу, що викликає лейкемію (білокрів’я) в людей.

Молоко від заражених корів не можна продавати молокопереробним підприємствам чи на ринках, для особистого споживання варто пастеризувати при температурі 80° C. Також перед купівлею тварини слід перевіряти у власника паспорт з усіма проведеними обробками і дослідженнями.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську провели в останню дорогу двох Героїв. ФОТО
Наступна новина На Волині попрощалися з полеглим воїном Сергієм Димарчуком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні