У якому віці найкраще народжувати дитину: несподівані цифри від науковців

У якому віці найкраще народжувати дитину: несподівані цифри від науковців

На сьогодні середній вік вагітних становить 25-27 років.

Медики з Великобританії приголомшили заявою, зазначивши, що оптимальний вік для народження дитини становить від 30 до 39 років.

Такі висновки вони зробили на основі досліджень, результати яких були надруковані у журналі Biodemography and Social Biology.

Щоб завагітніти, в середньому жінці необхідно від 3 місяців до півроку. Зі слів медиків, у цей період розвиток організму повністю завершено, м'язи жінки еластичні і гормональний фон в межах норми.

Але дослідження, участь у яких взяли 18 тисяч дітей, довели цікавий факт. Лікарі звертали увагу на інтелектуальний розвиток малюків та співвідношення з віком матерів.

Виявилось, що найрозумніші діти народились у тих, хто народжував у проміжку між 30 і 39 роками. Діти, народжені у віці від 23 до 29 років, або після 40 поступаються іншим малюкам у розвитку.

Та зі слів акушерів-гінекологів, є "мінус" таких пізніх пологів – у 30-35 років у жінок виникають додаткові загрози, пов'язані з особливостями організму: підвищений тонус матки, кровотечі, передлежання плаценти.

Та моральна і фізична готовність до материнства допомагає долати ці складнощі. Окрім того, до пізньої вагітності вдається чимало жінок – до цього віку вони вже реалізовані професійно та не мають проблем з матеріальним забезпеченням.

Жінки, які народжують первістка у 30-39 років, зазвичай, більш освічені, вони детально планують вагітність, що позитивно позначається на розвитку дитини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Торчині поблизу житлових будинків горить трава. ФОТО
Наступна новина У Луцьку ледь не спалахнула пожежа на залізничній колії. ФОТО
Останні новини
Схожі новини