Україна втратила статус експортера свинини

Україна втратила статус експортера свинини

За підсумками 2017 року Україна ввезла м'яса більше, ніж продала за кордон. Про це в середу, 10 січня, йдеться в аналітичній доповіді Асоціації свинарів України.

Так, за результатами 2017 року експорт м'яса свиней з України в грошовому еквіваленті перевищив його імпорт на $ 560 тис., а експорт живих тварин - на $ 150 тис.

"Протягом січня-грудня 2017 року експортували 4,9 тис. тонн сукупною вартістю $ 10,5 млн, тоді як імпорт 5,6 тис. тонн свинини "коштував" $ 9,9 млн. Тому звання нетто-експортера свинини Україна утримала лише номінально" , - зазначили в асоціації.

У порівнянні з 2016 роком сальдо зовнішньої торгівлі свіжої, охолодженої і мороженої свинини скоротилося майже на 40%, а за товарною позицією "живі свині" - майже в п'ять разів.

Валютні надходження за рахунок зовнішніх поставок свинини зросли вдвічі в порівнянні з попереднім роком, а їхні обсяги в натуральному вираженні збільшилися на 56%. Однак через активізацію імпорту свинини у другому півріччі 2017 року результати 2016 року було перевищено удвічі.

Хоча обсяги зовнішніх поставок живця зросли незначно (+ 8% до 2016 року), однак за рахунок більш високої ціни реалізації дозволили заробити понад $ 4,5 млн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь ввела тимчасові обмеження на імпорт свинини з Одеської, Луганської, Вінницької та Рівненської областей у зв'язку зі спалахами на цих територіях африканської чуми свиней.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Виконавчий директор «Бандерштату» покидає фестиваль
Наступна новина На Волині між батьками виникають сварки через нову систему прийому в поліклініці
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні