«Укроборонпром» показав модернізований танк Т-64. ФОТО. ВІДЕО

«Укроборонпром» показав модернізований танк Т-64. ФОТО. ВІДЕО
Модернізований Т-64

Держпідприємство «Харківський бронетанковий завод» постійно посилює українське військо модернізованим танком Т-64 зразка 2017 року.

 Т-64 добре показав себе на сході України, а під час модернізації отримав «розширені бойові можливості за рахунок нових тепловізорів, цифрових радіостанцій, засобів супутникової навігації та нового динамічного захисту», – повідомляє Українська правда з посиланням на державний концерн «Укроборонпром».

«За результатами комплексу випробувань, модернізований Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачається до Збройних сил України», – зазначає «Укроборонпром».

«Харківський бронетанковий завод» уже виготовив понад сотню Т-64 зразка 2017 року. Випущених машин достатньо для переозброєння цілої танкової бригади, але танки й далі модернізують.

Під час модернізації у бойову машину інтегрують сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління.

Вони стійкі до світлових завад та забезпечують роботу у складних умовах, не чутливі до засвічення при використанні противником спеціальних завад у інфрачервоному діапазоні.

А у прицільний комплекс навідника інтегрують «тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати у будь-який час доби та за будь-яких погодних умов».

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який «ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро».

Оновлені танки мають систему супутникової навігації від ДП «Орізон-Навігація»: автоматизована цифрова система дозволяє онлайн обмінюватися зашифрованими даними; дані про місце перебування кожної машини можуть надходити до командувачів усіх рівнів.

Танки також оснащують цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечують надійний захищений від перешкод та перехоплення зв‘язок на дистанції до 70 км.

Покращений Т-64 показували на змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge у 2017 році та на параді до Дня Незалежності України у 2018 році.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Апельсин і ваніль: вперше за 10 років Coca-Cola випускає напій з новим смаком
Наступна новина В Україні змінять правила проходження техогляду авто
Останні новини
Схожі новини