«Укрзалізниця» скоротить половину персоналу, решті підвищить зарплату

«Укрзалізниця» скоротить половину персоналу, решті підвищить зарплату

У 2020 році «Укрзалізниця» для економії коштів скоротить половину адміністративного персоналу, який не пов’язаний з перевезеннями.

Працівникам, які залишаться, пообіцяли збільшити зарплати. Про це для проекту «12 осіб стратегії Укрзалізниці» заявив член правління компанії Желько Марчек, пише Обозреватель.

За його словами, сьогодні на оплату праці УЗ витрачає половину доходів, тоді як у Польщі чи Казахстані цей показник удвічі менший.

Щоб знизити витрати і підвищити зарплати співробітникам, які залишаться, в компанії вирішили провести скорочення. Вибір такого шляху там, зокрема, пояснюють досвідом Німеччини і Польщі.

«Укрзалізниця» платить зарплату дроворубам, лісничим та танцюристам. На балансі компанії – сотні підприємств, непов’язаних із залізничними перевезеннями. Ця радянська спадщина змушує нас сплачувати комунальні послуги й податок на землю. У той час, коли з 200 об’єктів соціальної сфери прибутковими є лише 10! Отже, активів, які не стосуються колій, рухомого складу та засобів зв’язку нам доведеться позбутися. Персонал скоротити», – сказав Марчек.

За його словами, скорочувати 120 тис. працівників за один рік, як говорили раніше, «Укрзалізниця» не буде. Процес розтягнуть на 3-5 років. Для цього вже є дорожня карта.

«У 2020 році починаємо скорочувати адміністративний персонал на 40-50%. Усі виробничі функції та кадри буде збережено. Де необхідно, підсилимо. Тут має спостерігатися закономірність: скорочується чисельність та продаються непрофільні активи – суттєво зростає заробітна плата основного виробничого персоналу», – пояснив Марчек.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 мільйонів масок, закриті школи та дитсадки. В Індії надзвичайний стан через шкідливе повітря
Наступна новина Волинянка пройшла у фінал конкурсу краси для дівчат з інвалідністю
Останні новини
Схожі новини