«Усі в масках». У Зеленського хочуть посилити карантин та відправити декілька медиків до Італії

«Усі в масках». У Зеленського хочуть посилити карантин та відправити декілька медиків до Італії

В Офісі президента розглядають можливість упровадження додаткових, більш жорстких карантинних заходів. Також розглядають можливість відправити до Італії «кілька анастезіологів», аби лікарі отримали досвід у боротьбі з пандемією.

Про це йшлося на щоденній селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу, – йдеться на сайті ОП.

Зокрема, йшлося про режим «усі в масках» з 6 по 24 квітня та обмеження кількості людей при перебуванні на вулиці. Адже саме на Великодні свята очікується пік захворюваності на коронавірус.

Для запобігання цьому влада провела переговори з усіма телевізійними групами щодо трансляції великодніх богослужінь. Поки що лише три телеканали не дали відповіді щодо таких показів, але перемовини з ними тривають.

Уряд готує протокол лікування COVІD-19. Україна закуповуватиме за кордоном ліки, щоб запобігати ускладненням хвороби й не доводити недужих до потреби у штучній вентиляції легень.

Також Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Італія звернулася до України з проханням допомогти з бригадами медиків. Низка країн уже надала італійській стороні таку підтримку.

«Було б добре надати Італії бригаду з кількох наших фахівців, скажімо анестезіологів, до того, як у нас настане пік хвороби. Тоді вони повернуться з неоціненним досвідом боротьби з пандемією. Однак ми повинні забезпечити їхню повну безпеку та найкращі умови роботи в Італії», – наголосив Володимир Зеленський.

Голова МВС також запропонував допомогти Італії, надавши спирт для медичних потреб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли, як в умовах карантину подати показники лічильника газу
Наступна новина Обсервацію на Волині проходитимуть не лише жителі області
Останні новини
Схожі новини