В Китаї українська кукурудза витісняє американську

В Китаї українська кукурудза витісняє американську

Українська кукурудза витісняє американську на ринку Китаю через високий вміст геномодифікованих організмів у продукті США. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Китай нещодавно впровадив більш жорсткі правила для виробників і постачальників щодо продуктів із геномодифікованими організмами та різноманітними додатковими речовинами. Через це попит на американську кукурудзу почав падати, адже більшість продукту США геномодифікована.

Натомість у суворі рамки китайського ринку продуктів вписується кукурудза з України. Тому цього року Китай налаштований на торгівлю з Україною як з важливим постачальником кукурудзи до КНР.

"Трейдери цього року більш схильні купувати кукурудзу з України, оскільки вона не має ГМО і не вимагає дозволу на обробку. Навіть ті, хто замовив американську кукурудзу, скасували замовлення та перейшли до України", - заявив шанхайський аналітик. 

Так, Україна минулого року мала дві третини від загального імпорту Китаєм кукурудзи, тоді як США постачали всього четвертину.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На луцькій АЗС заправляють повітрям?
Наступна новина Чоловіка, якого поранив ножем патрульний, прооперували
Останні новини
Схожі новини