В поліції відреагували на звернення щодо порушення земельного законодавства

В поліції відреагували на звернення щодо порушення земельного законодавства

Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України  розглянуло  звернення Волиньради щодо законності передачі земель сільськогосподарського призначення Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області у приватну власність.

Нагадуємо,  депутати Волинської обласної ради  звертали   увагу низки силових служб щодо постійних порушень земельного законодавства та зловживання своїми повноваженнями службовими особами Держгеокадастру на різних рівнях, зокрема представниками Головного управління у Волинській області.
"В січні 2018 року депутатський корпус Волинської обласної ради звертався у правоохоронні органи щодо зловживань довкола виділення земельних ділянок у Маневицькому районі. Однак, належні заходи для встановлення законності так і не були вжиті.
Черговим фактом порушення земельного законодавства стала корупційна схема у Шацькому районі Волинської області, завдяки якій через підставних осіб земельні ділянки площею понад 30 га, які знаходяться в районі озера Світязь, опинилися у приватній власності однієї людини, мешканця Львівської області Келбасовича Павла Івановича, шляхом укладання договорів купівлі-продажу, які були нотаріально посвідчені в період лютий-червень 2017 року.
Це свідчить про небажання представників Держгеокадастру проводити прозору та раціональну політику у сфері земельних відносин.
Такі дії представників Держгеокадастру продовжують багаторічні корупційні схеми з розкрадання українських земель, особливо тих, які знаходяться у курортних зонах, унеможливлюють перспективний розвиток територій згідно з розробленими генпланами, не дають змогу розвивати фермерство на сільських територіях та відповідно покращувати їх соціально-економічний стан", - йдеться у зверненні.
Депутати Волинської обласної ради просили:
- перевірити викладені факти та вжити заходів щодо встановлення законності;
- прийняти відповідні міри щодо недопущення в подальшому розкрадання земельних ділянок через корупційні схеми  посадових осіб Держгеокадастру;
- притягнути відповідальних осіб до відповідальності.
 

"За результатами розгляду вказаного звернення встановлено, що по вищевказаним фактах Любомльським відділом поліції ГУ НП України у Волинській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016030210000235 від 17.11.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України.
Враховуючи вищевикладене, матеріали звернення направлено на адресу Любомльського відділу поліції ГУ НП у Волинській області для приєднання до кримінального провадження № 12016030210000235 від 17.11.2016 та вжиття всіх заходів, спрямованих на припинення протиправної діяльності та притягнення винних осіб до відповідальності.
Прийняте рішення Ви вправі оскаржити відповідно до ст. ст. 16, 17 Закону України «Про звернення громадян», - йдеться у відповіді  управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.
Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку дітям учасників АТО подарували вишиванки. ФОТО
Наступна новина На фоні комбайну і з поросям на руках: молодий волинянин заявив, що йде в президенти. ФОТО
Останні новини
Схожі новини