В Україні у пасажирських поїздах може з'явитися охорона

В Україні у пасажирських поїздах може з'явитися охорона
Фото ілюстративне

В «Укрзалізниці» розробили комплексну програму підвищення безпеки перевезень у пасажирських поїздах з метою викорінення криміногенних проявів, протиправних дій та порушень під час перевезення пасажирів.

Її реалізація, запевняють, розпочнеться у стислі терміни. Про це повідомив в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, інформує пресслужба відомства.

«Розроблена програма включатиме в себе підписання протоколу спільних дій з МВС щодо координації зусиль, пілотний проєкт з охорони у поїздах силами воєнізованої охорони Укрзалізниці, встановлення у пасажирських вагонах спеціальних засобів контролю, формування так званої професійної групи «провокаторів» для боротьби з безквитковими перевезеннями, боротьбу з крадіжками на вокзалах», – повідомив він.

За словами Івана Юрика, вказану програму буде презентовано наступного тижня.

«Мета нашої комплексної програми – це чіткий алгоритм спільних дій поїзних бригад, правоохоронців, воєнізованої охорони, які у підсумку значно підвищать рівень безпеки та комфорту пасажирів під час подорожі», – резюмував очільник Укрзалізниці.

Читати також: Змінили розклад приміських потягів, які курсують через Луцьк

Над нововведеннями почали працювати після того, як в ніч на 31 липня на пасажирку у поїзді «Київ – Маріуполь» напав невідомий чоловік. Він спочатку побив жінку, а потім почав до неї приставати на очах у її сина. 

Нападником виявився раніше судимий Віталій Рудзько 1975 року народження. Солом'янський райсуд Києва арештував чоловіка, якого звинувачують у нападі, на 2 місяці без права внесення застави.

Постраждала побоюється, щоб нападника не визнали психічно хворим. За її словами, чоловік все робив усвідомлено і продумав кожну деталь. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вчителям можуть доплачувати за дистанційне навчання, – Міністерство освіти
Наступна новина Якою стане 26-та луцька школа? Показали проєкт
Останні новини
Схожі новини