В Україні виявлятимуть 7-9 тисяч випадків COVID-19 щодня — ВООЗ

В Україні виявлятимуть 7-9 тисяч випадків COVID-19 щодня — ВООЗ

У найближчі місяці кількість виявлених випадків коронавірусу в Україні перевищить 5 тисяч на добу й у середньому складатиме 7-9 тисяч. Така ж тенденція буде і в європейських країнах.

Про це повідомив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю «Суспільному», пише «Громадське».

Він зазначив, що в Україні ще й досі спостерігається передача вірусу у громадах. Хабіхт порадив звузити передачу коронавірусу до «кластерів»: сім'ї, класу в школі, працівників одного відділу.

За даними ВООЗ, які він навів, лише кожна четверта людина миє руки, а кожна третя — не дотримується фізичної дистанції. 

А ось український лікар-інфекціоніст Федір Лапій вважає, що кількість хворих буде збільшуватися до 4-5 тисяч на добу. Він нагадав, що в Україні вже з початку вересня було зростання від 2 тисяч до 3 тисяч. 

Паралельно з тим, як буде збільшуватися кількість хворих, зростатиме й кількість контактних з хворими, додав він. 

Яка ситуація із коронавірусом в Україні зараз?

В Україні за минулу добу, 30 вересня, коронавірусне захворювання підтвердили у рекордної кількості людей — 4 069. Також відомо, що 2 083 пацієнти учора одужали, а 64 — померли від ускладнень.

За весь час епідемії COVID-19 виявили у 213 028 людей. З них 94 443 пацієнти одужали, а 4 193 — померли від ускладнень. Продовжують лікуватися понад 114 тисяч людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні розпочався осінній призов
Наступна новина У Луганській області в результаті масштабних пожеж загинуло 9 осіб
Останні новини
Схожі новини