В Україні зросла кількість госпіталізованих із COVID-19

В Україні зросла кількість госпіталізованих із COVID-19
Фото ілюстративне

В Україні за останній місяць майже вдвічі зросла кількість людей із пневмонією та кількість хворих на COVID-19 майже у 1,5 рази, яких госпіталізували.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 30 червня, пише «Українська Правда».

«Аналізуючи рівень захворюваності, динаміку захворюваності – щоб приймати відповідне рішення – ми в Міністерстві охорони здоров’я, в тому числі, аналізуємо, що в нас відбувається від тижня до тижня», – заявив Степанов.

Якщо з 18 по 24 травня – на тому тижні – наприклад, кількість госпіталізованих була 749 осіб за тиждень, то минулого тижня, з 22 по 28 червня, ця кількість складає 1 410. Госпіталізація відбувається виключно тих людей, які перебувають у стані середньої важкості або в тяжкому стані перебігу хвороби.

«Також у нас стрімке зростання щодо реєстрації пневмоній – ми тестуємо всіх без виключення, в  кого є пневмонія. Якщо з 18 по 24 травня в нас було 2 572 пневмонії, то на минулому тижні цей показник складає 4 705. Тобто це люди, які влітку, у спеку захворіли пневмонією.

Це ще раз підтверджує, що в нас достатньо швидко поширюється COVID-19. Про що говорять не тільки цифри щодо кількості захворюваних щодня – вони постійно зростають, але й кількість людей, яких госпіталізують, і кількість людей, у яких є пневмонія,, постійно збільшується. А це пряма загроза здоров’ю і життю людини, яка заразилася на COVID-19», – додав очільник МОЗ.

Степанов наголосив, що заповненість ліжок хворими з COVID-19 зростає (а це – один із показників для пом’якшення карантину).

За добу 29 червня було госпіталізовано 192 особи з коронавірусною хворобою.

У вихідний понеділок COVID-19 в Україні підтвердили у 706 осіб, 12 хворих померли, 88 людей одужали від коронавірусної хвороби.

Загалом за час пандемії заразився коронавірусом в Україні 44 334 особи, з них 1 159 померли, а 19 115 одужали. 

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксували 706 нових хворих.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за добу коронавірус виявили у 57 людей
Наступна новина У Луцьку померла породілля з Рівненщини, інфікована COVID-19
Останні новини
Схожі новини