В уряді розповіли, як будуть виплачувати пенсії тим, хто їх не заробив

В уряді розповіли, як будуть виплачувати пенсії тим, хто їх не заробив

Уряд України затвердив порядок нарахування соціальної допомоги тимчасово не працюючій людині, яка досягла пенсійного віку, але не отримала права на пенсійну виплату.

Про це повідомляє «Урядовий портал».

Відповідно до пункту 5 розділу II “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України від 03.10.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» непрацююча особа, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, має право на встановлення тимчасової державної соціальної допомоги в період з 01 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року.

Особі, яка досягла віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та не набула страхового стажу, передбаченого нормами зазначеної статті, за умови наявності у неї не менше 15 років страхового стажу встановлено тимчасову державну соціальну допомогу.

Зазначена тимчасова державна соціальна допомога призначається органами соціального захисту населення і виплачується до досягнення такою особою віку, з якого вона набуде право на призначення пенсії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В очікуванні битви титанів: анонс футзального уік-енду в Луцьку. КАЛЕНДАР
Наступна новина Які страви треба готувати на другий Святий вечір: прості рецепти
Останні новини
Схожі новини