Василеві Мойсею виповнилося б 27: у Луцьку вшанували пам'ять Героя Небесної сотні. ВІДЕО

Василеві Мойсею виповнилося б 27: у Луцьку вшанували пам'ять Героя Небесної сотні. ВІДЕО
На могилі Василя Мойсея у Луцьку (скріншот із відео)

Герою Небесної сотні Василеві Мойсею 27 березня виповнилося б 27. На могилі хлопця рідні та друзі помолилися за упокій його душі і висадили калину.

Вшанували також пам’ять усіх волинських Героїв Небесної сотні, які  5 років тому загинули на Майдані в Києві, повідомляє Суспільне Волині.   

За словами мами Василя Єлизавети Мойсей, у день народження сина вони вирішили посадити калину.

«Коли він народився, одна жіночка казала: в тебе повстанець росте. Ми не приділяли уваги, час пройшов. Він віддав своє життя за Україну. Ми зо 2 роки говорили – посадимо калину», – розповіла жінка.

Мама Василя Мойсея розповідає: вперше ідею посадити калину на могилі сина вголос озвучила на зустрічі з учнями  Жидичинської школи. Тоді наміри обговорила з Тарасом Висоцьким (депутат Жидичинської сільради, – ред.). Жінка каже: просила встановити і синьо-жовтий та червоно-чорний прапори.

Благодійники допомогли. На могилі Василя Мойсея у 27-й день його народження зібралися рідні, друзі, побратими. Батько і брат Героя кажуть: він був добрим, компанійським  і щедрим.

«Істинний українець був, ще в школі написав: душу – Богові, життя – Україні, честь – собі. Так і виконав. Я дуже вдячний, що пам’ятають. Людина живе доти, доки пам’ятають», – зазначив батько Михайло Мойсей.

Як відомо, Василь Мойсей загинув 20 лютого 2014 року на Майдані в Києві. На вулиці Інститутській у нього поцілив снайпер. Хлопцеві було 22. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку серед хворих на кір більшість – дорослі
Наступна новина Усе про вибори Президента – у «Протилежному Погляді». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини