Вбивство з дитиною на руках: волинянка за вечерею зарізала чоловіка

Вбивство з дитиною на руках: волинянка за вечерею зарізала чоловіка
MediaTop

Багатодітну матір, яка на Волині під час сварки зарізала чоловіка, посадили на 7,5 років за грати.

Ковельський міськрайонний суд Волинської області 1 червня 2018 року виніс вирок жінці, яка зарізала чоловіка просто за обіднім столом.

Інцидент трапився ще 24 липня 2016 року близько 22:30 в селі Туровичі Турійського району Волинської області. Жінка – багатодітна матір, яка має на утриманні трьох маленьких дітей. У той день вона разом з друзями відпочивала на озері, де випивала спиртне.

Близько 21:00 вони разом повернулися до неї додому, де вона почала поратись по господарству. Через деякий час додому повернувся її чоловік, який цілий день працював на комбайні. Він теж був напідпитку, тому між подружжям одразу виникла сварка. Друзі розборонили їх і вирішили їхати додому.

У цей час жінка з дитиною на руках сиділа за столом в літній кухні, а її чоловік – навпроти. В якийсь момент він рукою змахнув зі столу весь посуд, який впав на землю та розбився, і наніс дружині 2 удари кулаком у голову. Як розповіла жінка у суді, вона побачила його розлючені очі, злякалась, що він знову почне її бити, і вона з дитиною на руках може впасти на розбите скло.

Тому, дотягнувшись до ножа, який лежав на столі, схопила його правою рукою, встала і хотіла таким чином налякати чоловіка, щоб встигнути вибігти з дитиною з кухні. Як саме нанесла удар вона не пам'ятає. Пам'ятає лише звук ножа при падінні об цементовану підлогу. Після цього звуку вона думала, що чоловік її наздоганяє і почала втікати з кухні. Вибігла з дитиною на вулицю, зайшла за хлів і лише згодом дізналась, що чоловік помер.

Згідно з звисновком судмедексперта, смерть чоловіка настала від отриманої колото-різані рани грудної клітки зліва. В крові з трупа виявлений етиловий спирт в кількості 2,48 проміле, що відповідає середньому ступеню тяжкості алкогольного сп'яніння.

Таким чином її звинуватили у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, - умисне вбивство. Молода мати трьох дітей визнала свою вину частково. Мовляв, взяла в руки ніж, проте вбивати чоловіка не хотіла і наміру не мала.

Однак, у суді експерти спростували доводи адвокатів, що обвинувачена зробила це ненавмисне. Тож підстав для перекваліфікації її дій на ст. 118 КК України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони),  або на ст. 116 КК України (скоєне у стані фізіологічного афекту» - не знайшлося.

Зрештою, суд визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, і призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років 6 місяців. Окрім цього, батьки загиблого стягнули з неї по 100 000 гривень моральної компенсації. Більше того, на приватний будинок, де сталася трагедія, та 2 земельні ділянки, які належали подружжю – накладено арешт. Адже саме їх будуть реалізовувати для погашення компенсації з вбивство чоловіка.

Передрук заборонений.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ледь прикрила оголені груди: відома супермодель показала гаряче фото з пляжу
Наступна новина Квартирний ремонт обернувся криміналом: у Луцьку через гроші чоловікові двічі встромили ножа в груди
Останні новини
Схожі новини