Вибори на Волині: на 26 депутатських місць – 116 кандидатів

Вибори на Волині: на 26 депутатських місць – 116 кандидатів

На Волині Липинська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади зареєструвала 116 кандидатів у депутати до відповідної сільської ради та трьох кандидатів на посаду сільського голови.

Відповідне рішення прийняли 29 листопада, інформують в Громадянській мережі ОПОРА.

На посаду сільського голови Липинської сільської ради об’єднаної територіальної громади зареєструвалися 3 кандидати, усі троє – самовисуванці. Так, на посаду претендують: Гусак Богдан Петрович, Корнелюк Андрій Валерійович та Повстанський Олег Мирославович.

Брати участь у перших виборах до Липинської сільської ради об`єднаної громади, які відбудуться 23 грудня, виявили бажання 99 кандидатів у депутати, яких висунули політичні сили – «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», Радикальна партія Олега Ляшка, Аграрна партія України, Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Громадянська позиція» та «Національний Корпус».

Ще 17 кандидатів у депутати беруть участь у виборах як самовисуванці.

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кількість кандидатів в мажоритарних округах новоствореної громади.

Відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Довідково:

До Липинської ОТГ входить чотири села - село Липини Луцького району і села Борохів, Вишнів і Діброва Ківерцівського району. Площа об'єднаної територіальної громади: 46.2 км2 . Чисельність населення громади: 6244 людини.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи зміниться після Томосу дата православного Різдва в Україні
Наступна новина «Десь в душі жалкую, що воєнний стан не ввели на Волині» – Олександр Савченко
Останні новини
Схожі новини