Військовий 3 ОШБр передав 13 артефактів з передової волинському музею

Військовий 3 ОШБр передав 13 артефактів з передової волинському музею

Представник Хорунжої Служби 3-ї окремої штурмової бригади Олександр Мірошниченко передав Ковельському історичному музею експонати російсько-української війни.

Як розповіла Суспільному головна зберігачка фондів Мирослава Мороз, 19 вересня артефакти прибули до Ковеля з Харківщини. Загалом військовий надіслав музею 12 артефактів із передової.

Колекцію волинського музею поповнять картонні тубуси від порохового заряду до снарядів 155 мм, тубус НАТО з-під підривника до снаряда 155 мм, реактивний двигун та направляюча з нього від ПТРК "Стугна", капелюх одного з поранених бійців, російська агітаційна література тощо.

Речі доповнили експозицію під назвою "Україна незламна", яка відтворює хронологію подій в Україні від осені 2013 року і дотепер. Зі слів головної зберігачки фондів музею, бійці 3-ї окремої штурмової бригади співпрацюють з українськими музеями та допомагають у поповненні фондів експонатами мілітарного характеру.

Мирослава Мороз додала, що метою музеєфікації російсько-української війни є відтворення історичної правди, засвідчення пошани до захисників й усвідомлення того, що війна триває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила ще трьох воїнів-захисників
Наступна новина Україна вперше взяла участь у навчаннях НАТО з протидії БПЛА
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні