Волинь може втратити 7 тисяч гектарів лісів, - Кватирко

Волинь може втратити 7 тисяч гектарів лісів, - Кватирко

Площа вражених ділянок короїдом на Волині зросла із 6000 до 7 500 гектарів.

Про це на оперативній нараді 3 квітня повідомив начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко.

«У період тиші область може втратити близько 70 мільйонів гривень. З першого квітня ми зупинили усі санітарні заходи», – додав він.

Також Олександр Кватирко розповів про проблему всихання, незаконну рубку і збут деревини, видобуток бурштину, засмічення лісів та переробку деревини власними силами.

«На Волині для підсилення лісової охорони створили 20 груп оперативного реагування, сюди увійшли й колишні учасники АТО», – сказав начальник ВОУЛМГ про незаконну рубку та видобуток бурштину.

Він навів приклад, що у 2018 році працівники державної лісової охорони оформили 155 протоколів на суму 583 тисячі гривень. «В одному лише Ківерцівському районі вилучили 10 автотранспортних засобів та інших знарядь незаконного промислу», – зауважив Кватирко.

На Волині зафіксували 1 122 пилорами, 400 з яких здійснюють постійну діяльність. Олександр Кватирко запропонував активізувати органи місцевого самоврядування та фіскальну службу, які могли перевіряти й контролювати як тіньову зайнятість, так і нелегальну господарську діяльність.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада відмовилася скасувати е-декларації для антикорупціонерів
Наступна новина У Шотландії знайшли сліди найбільшого динозавра
Останні новини
Схожі новини