Волинь отримала від Швеції автобуси для школярів

Волинь отримала від Швеції автобуси для школярів

Волинська область в якості гуманітарної допомоги отримала від Швеції два автобуси для підвезення учнів до навчальних закладів.

Транспорт одержали начальник обласного військового ліцею Павло Боснюк та заступниця голови Шацької громади Ольга Сахарук, повідомили в ОВА. 

«Потреби дітей завжди стоять в пріоритеті», – відзначив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, передаючи ключі від автобусів. Зокрема, автобус марки Scania, розрахований на 58 місць, стане в нагоді для ліцеїстів, які часто беруть участь у спортивних та освітніх змаганнях.

Водночас другий 44-місний транспортний засіб для Мельниківського ліцею Шацької селищної ради, передбачений для довезення до закладу освіти школярів і дошкільнят із двох населених пунктів.

Нагадаємо, на сьогодні загальна кількість здобувачів освіти, які проживають за межею пішохідної доступності і потребують підвезення – становить понад 16 тисяч осіб. Організованим підвезенням до навчальних закладів області забезпечено 98% здобувачів освіти (242 транспортні одиниці).

«Закладами загальної середньої освіти заявлена потреба у ще 52 шкільних автобусах, в тому числі 5 спеціальних для підвезення маломобільних груп. Тож Волинською ОВА ведеться постійна робота над забезпеченням шкіл транспортом та відновленням їхнього автопарку», – зазначив Юрій Погуляйко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У лікарні зупинилося серце військовослужбовця з Волині Сергія Дмитрука
Наступна новина На Харківщині загинув бойовий медик з Волині Артем Рудий
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні