Волинська прокуратура повернула у держвласність земельну ділянку вартістю 35 млн гривень

Волинська прокуратура повернула у держвласність земельну ділянку вартістю 35 млн гривень

Волинська прокуратура домоглася в суді рішення про повернення до державної власності земельної ділянки вартістю близько 35 мільйонів гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Прокуратури Волинської області.

Рішенням Господарського суду Волинської області задоволено у повному обсязі позовну заяву Ковельської місцевої прокуратури повернути земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану за межами населених пунктів на території Велицької сільської ради Ковельського району площею понад 64 га ринковою вартістю близько 35 млн. гривень.

Читайте також: Журналісти показали масштаби оборудок з волинською землею. ВІДЕО

Підставами для пред‘явлення позову прокурором слугувало істотне порушення орендарем умов договору оренди земельної ділянки, яким визначено умови її використання та збереження, у тому числі використання за цільовим призначенням та відповідно до вимог чинного законодавства.

Однак, у ході проведення Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області перевірки дотримання вимог земельного законодавства на орендованій земельній ділянці встановлено, що її частину площею 34 га, надану за договором оренди як сіножать, господарство розорало й використовує та обробляє, як ріллю, а також засіяло зерновими культурами жита.

Читайте також: Волинська прокуратура повернула державі земельну ділянку вартістю 3,8 млн гривень

При цьому товариство не сплачувало орендної плати відповідно до фактичного використання, відтак орендодавець не отримував належної плати за використання земельної ділянки, як ріллі.

За втручання прокуратури й результатами розгляду справи судом договір оренди землі розірвано. Ділянку повернуто розпоряднику – Ковельській РДА – для визначення ефективного її використання новим орендарем і наповнення місцевого бюджету.

Фото ілюстративне

Джерело: Укрінформ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьким пішоходам загрожує реальна небезпека. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку відбудеться чемпіонат з бразильського джиу-джитсу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини