Волинські митники на посту «Ягодин» серед шлаку міді знайшли контрабандні цигарки

Волинські митники на посту «Ягодин» серед шлаку міді знайшли контрабандні цигарки

Водій міжнародного автоперевізника виконував замовлення щодо експорту шлаку міді через пункт пропуску Ягодин.  Проте, крім заявленого у документах товару, там виявились ще й контрабандні цигарки.

Товар, документи на який були оформлені відповідно до законодавства, містився у бортовому причепі сідлового тягача «Scania».

Проте під час митного огляду із використанням технічних засобів, крім офіційно заявленого товару, під переднім бампером автомобіля інспектори управління протидії митним правопорушенням виявили облаштовану схованку. У ній водій вантажівки намагався приховати від митного контролю 710 пачок цигарок різних виробників загальною вартістю 16 766 гривень.

Цигарки вилучено. Такі дії правопорушника тягнуть за собою їхню конфіскацію та штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару. Стаття 483 Митного Кодексу України «переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням від митного контролю» також допускає конфіскацію транспортних засобів зі спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувались для переміщення безпосередніх предметів порушення митних правил.

Остаточне рішення щодо міри відповідальності цього водія та його компанії-роботодавця прийматиме суд.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині через дитячі пустощі загорілася господарська споруда
Наступна новина Курс валют на 16 травня: євро падає у ціні
Останні новини
Схожі новини