Волинський рятувальник розповів, як гасили пожежу після ракетного обстрілу

Волинський рятувальник розповів, як гасили пожежу після ракетного обстрілу

До гасіння пожежі, котра виникла 22 жовтня на об’єкті енергетичної інфраструктури в Луцьку внаслідок ракетного обстрілу росіянами, залучили 25 пожежників із двох пожежно-рятувальних частин Луцька.

Про це Суспільному розповів начальник пожежно-рятувальної частини Іван Онопчук.

Пожежники виїхали на місце події одразу після вибухів на об’єкті. Іван Онопчук говорить: в адміністративній будівлі були значні руйнування, зокрема стіни та панельні плити були знищені.

«Горіло всередині: комп’ютерна техніка, кабелі. Ми спочатку гасили адміністративне приміщення, а вже потім на трансформаторну готували пінна атаку», – зазначив начальник пожежно-рятувальної частини.

Пожежник Іван Онопчук

Аби не потрапити під повторний обстріл, рятувальники чекали закінчення повітряної тривоги. Це ускладнило процес гасіння, адже пожежа набувала більших розмірів, розповів Іван Онопчук.

«Очікували, а пожежа собі розвивалася. Це складна пожежа, тому що багато трансформаторного масла було всередині. Не все масло злилося в обвалування і багато їдких речовин всередині», – каже рятувальник.

Через відсутність струму насоси не працювали, воду перекачували з водойми. Ліквідували займання на інфраструктурному об’єкті, зазначив Іван Онопчук, через сім годин. Полегшило роботу пожежникам знання об'єкта, на котрому гасили пожежу.

«Ми проводимо майже кожного року на таких об’єктах навчання, знаємо, де пожежні гідранти, де і з якої сторони можна підійти. Коли їхали, знали, де і що є. Побачив характер пожежі, побачив, що треба робити і виконував свої обов’язки», – сказав пожежник.

Один із уламків російської ракети влучив у приватний будинок, де загорілась покрівля. Пожежу в будинку оперативно загасили, додав начальник пожежно-рятувальної частини Іван Онопчук.

Приватний будинок, який зазнав пошкоджень через ракетний обстріл

Нагадаємо, зранку, 22 жовтня, у Луцьку пролунали три вибухи. Ракети влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Також влучання ракет зафіксували в місті Ковель. Там за день відбулося дві ракетні атаки. В обох містах більшість споживачів лишилися без світла, подекуди і без води.

Читайте також: На ремонт пошкоджених внаслідок обстрілу будинків у Луцьку виділили мільйон гривень

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SyNe3SB9c5o" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув Олег Ліпич із Каменя-Каширського
Наступна новина На деяких луцьких вулицях планово відключать світло
Останні новини
Схожі новини