Волиняни не дотримуються правил використання пестицидів

Волиняни не дотримуються правил використання пестицидів
джерело фото: i2.wp.com

Жителі Волинської області неправильно користуються пестицидами.

Про це стало відомо 24 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник управління фітосанітарної безпеки головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Світлана Рабчевська розповіла, що в області провели 17 перевірок, за результатами яких склали 6 приписів та три протоколи про адмінпорушення, пов’язані з недотриманням регламенту застосування пестицидів.

Вона також розповіла, що було 21 звернення про підозру отруєння пестицидами бджіл, через що фахівці управління виїжджали на місця.

Управління Держпродспоживслужби Волині розробило правила поводження із пестицидами, а також перелік, що має знати агроном використовуючи пестициди. Їх можна знайти на сайті управління. За словами Світлани Рабчевської, постійно відбуваються перевірки усіх пестицидів, цьогоріч фальсифікованих не виявили.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як місячне затемнення вплине на здоров'я та самопочуття
Наступна новина У Ковелі на два дні перекриють вулицю
Останні новини
Схожі новини