ВООЗ повідомила про «науковий прорив» у лікуванні коронавірусу

ВООЗ повідомила про «науковий прорив» у лікуванні коронавірусу
Фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає "науковим проривом" результати британського клінічного дослідження RECOVERY. Під час нього використовували кортикостероїд 

Медики заявили про поки що єдиний препарат, який рятує життя людям з коронавірусом. Йдеться про дексаметазон, який знизив смертність серед пацієнтів із коронавірусом.

Про це сказав 17 червня заявив офіційний представник ВООЗ Фаделі Шаїб, пише ТСН, посилаючись на результати британського клінічного дослідження RECOVERY.

В організації наголосили, що це перше лікування, результати якого демонструють зниження смертності. 

«Це прекрасні новини, і я вітаю уряд Великої Британії, Оксфордський університет, а також британські лікарні та пацієнтів, які зробили свій внесок у цей спрямований на порятунок життів науковий прорив», – йдеться в заяві.

Дексаметазон – це стероїд, який використовується з 1960-х років для боротьби із запаленням, включаючи запальні захворювання і деякі види раку. Він включений до переліку основних лікарських засобів ВООЗ з 1977 року в декількох складах, і зараз запатентований і доступний в більшості країн.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

За даними дослідників, включення дексаметазону в курс лікування знижує ризик смерті на 33% для пацієнтів на штучній вентиляції легень (ШВЛ) і на 20% – для пацієнтів на ЕКМО (метод насичення крові киснем). У проведеному з березня дослідженні беруть участь 11,5 тис. пацієнтів з 175 британських лікарень.

Дослідники кажуть, якби дексаметазон застосовувався при лікуванні «важких» пацієнтів з самого початку пандемії, то в Британії можна було б врятувати до 5 тисяч життів. 

Читати також: Люди із першою групою крові найменше ризикують підхопити коронавірус, – учені


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус в Україні. Понад сім сотень нових хворих і рекордна смертність
Наступна новина Найбільше нових заражених – на Ковельщині. Померли ще троє волинян із коронавірусом
Останні новини
Схожі новини