ВР заборонила мобілізацію українців 18-25 років

ВР заборонила мобілізацію українців 18-25 років

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон № 11379д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, передає НВ

За його словами, «за» проголосували 311 депутатів.

Заборона мобілізації українців віком від 18 до 25 років — що відомо

23 вересня Гончаренко повідомив, що в Україні офіційно зупинили призов до армії обмежено придатних з 18 до 25 років. Призов таких громадян можливий тільки за письмовою згодою.

20 вересня нардеп заявив, що Командування Сухопутних військ видало директиву про заборону призову обмежено придатних громадян до 25 років.

Текст документа, датованого 19 вересня, за словами нардепа, засекречений.

17 вересня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що Міністерство оборони найближчими днями має видати наказ про заборону мобілізації чоловіків віком від 18 до 25 років, яких визнали обмежено придатними у воєнний час.

Паралельно народні депутати обговорюватимуть із представниками Міністерства оборони та Генерального штабу, як звільнити зі служби тих, кого уже мобілізовано, і замінити їх іншими бійцями, говорив він.

16 вересня комітет Ради з питань нацбезпеки і оборони підтримав законопроєкт № 11379-д, який передбачає заборону мобілізації обмежено придатних до 25 років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У скільки обійдеться функціонування «Хаб ветеран» у Луцьку
Наступна новина У 19 років звільнився з поліції і вступив до лав ЗСУ: історія захисника з волинської бригади
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні