«Я не розумію, що заважає зараз підписати декларацію з сімейним лікарем», - Ігор Ващенюк

«Я не розумію, що заважає зараз підписати декларацію з сімейним лікарем», - Ігор Ващенюк
Фото ілюстративне

Очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк заявив, що волинянам з коронавірусом, в яких немає декларації з сімейним лікарем, медична допомога буде надана. Однак він закликав підписувати декларації, щоб мати змогу безплатно отримувати іншу допомогу.

Про це він заявив під час брифінгу у четвер, 2 квітня.

На запитання про те, що робити волинянам, в яких немає підписаної декларації з сімейним лікарем, він сказав, що хворим з коронавірусом в будь-якому випадку допоможуть у медзакладі за місцем проживання.

«Це невідкладна допомога», - сказав посадовець.

«Але я не розумію, що заважає зараз піти укласти декларацію зі своїм сімейним лікарем. Ви витратите всього 5-10 хвилин, але, по-перше, таким чином заведете кошти у заклад. А, по-друге, пандемія закінчиться. Люди, які не уклали декларації, не зможуть отримати кошти від держави на лікування в стаціонарі, система їх не бачитиме.

До того ж декларації передбачають значну частину послуг на первинному рівні. Наприклад, програма «Доступні ліки» дозволяє отримати безплатно ліки від певних захворювань. Я не розумію ситуації, коли не укладена декларація з сімейним лікарем. Думаю, що такого бути не повинно», - заявив Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, 1 квітня в Україні стартував другий етап медреформи. Тепер, щоб безоплатно отримати спеціалізовану допомогу, потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

Прочитати більше про реформу можна тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відучора на Волинь з-за кордону повернулось 122 людини. На обсервацію їх не відправили
Наступна новина На коронавірус в Україні захворіло 57 дітей
Останні новини
Схожі новини