«Я змушена зупинити прийом пацієнтів, бо не маю ніяких засобів захисту», - педіатр з Волині

«Я змушена зупинити прийом пацієнтів, бо не маю ніяких засобів захисту», - педіатр з Волині

Лікар-педіатр приватної практики з Володимира-Волинського Віта Сакуляк через відсутність будь-яких засобів захисту зупинила прийом пацієнтів.

Водночас вона просить небайдужих допомогти з забезпеченням багаторазових захисних костюмів, респіраторів, рукавичок, масок, антисептиків та тестів на грип і COVID-19, аби робити їх пацієнтам безкоштовно. Про ситуацію лікарка розповіла «Першому».

«Маски, які мала, пороздавала відвідувачам – не могла допустити їх до прийому без масок. Тепер сама залишилась без них і тому не можу вести прийом. Люди телефонують постійно, консультую безкоштовно онлайн» – розповідає Сакуляк Віта.

 

Лікарка додає: «Поки охочих допомогти багато немає, бо усі думають, що якщо маю приватний кабінет, то сама повинна дістати на це кошти. А я ні придбати, ні навіть знайти засобів захисту не можу. В великих містах є багато благодійників, які допомогають і приватним, а в нас нічого такого немає...»

У Володимир-Волинському вона мешкає усього три роки, до цього працювала заступником головного лікаря у одній з лікарень Полтавської області. Приїхала на Волинь, а тут їй запропонували посаду лікаря у школі: мовляв, у лікарнях «місця нема».

«Я до цього працювала заступником головного лікаря, потім приїхала на Волинь, а тут кажуть, місця нема для вас. Максимум – лікар у школі. А потім з медичною реформою і цієї роботи не стало. Відкрила свій кабінет, щоб продовжувати діяльність і допомагати людям… І от опинилась в такій ситуації. Якби мені допомогли, я б в той самий день відкрила прийом –  дуже багато пацієнтів цього очікує».

Що потребує лікарка?

Респіратори, маски (для пацієнтів), одноразові рукавички, багаторазові костюми захисту (хоча б два), антисептики, дезрозчини для обробки поверхонь, портативний концентратор для амбулаторної практики. За можливості – тести на два види грипу, та експрес-тести на коронавірус.

Як допомогти?

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картковий рахунок 4731 2191 0036 1645. Можна надіслати засоби захисту у місто Володимир-Волинський, на відділення Нової Пошти №1. 

Контакти лікарки: 0668347556, 0983002278 (Віта Володимирівна).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пік захворюваності на коронавірус в Україні очікують за 10 днів, - МОЗ
Наступна новина У жінки з Горохівського району виявили коронавірус
Останні новини
Схожі новини