Як прикрасити новорічний стіл: красиві ідеї святкового сервірування

Як прикрасити новорічний стіл: красиві ідеї святкового сервірування

Обігруючи тематику свята, ви можете декорувати стіл різноманітними новорічними атрибутами: перед сервіруванням розкидайте на скатертини серпантин. У центр столу поставте свічки різних кольорів і незвичайних форм, а біля них розкладіть ялинкові кулі і будь-який інший яскравий новорічний декор.

Щоб новорічний стіл виглядав особливо урочисто, стильно і неповторно, дизайнер Тетяна Зайцева пропонує скористатися кількома простими порадами, пише Караван.

Вибираючи скатертину для новорічного сервірування, пам'ятайте, що червоне особливо хорошим буде в світлих інтер'єрах — кімнатах з білими або молочними стінами. Якщо у вашій вітальні шпалери в дрібний кольоровий візерунок або ж у фарбуванні стін є блакитний колір, червона скатертина також може виглядати гармонійно. Новорічний декор гарно дивиться на скатертині з грубого сукна. Зелена і біла скатертина також підійдуть до новорічного торжества і підійдуть до більшості інтер'єрів.

Забавні малюнки на серветках, фігурки веселих ельфів або незграбних сніговиків, їстівні ялинки, посуд з новорічним декором — все це створить святковий настрій вам і вашим гостям.

Елегантний золотий декор підійде і для романтичного вечора, і для святкування Нового року в колі сім'ї. Не забудьте придбати скатертину і серветки нейтрального кольору – вони повинні відображати базові елементи декору: золоті банти і стрічки. Золотими стрічками або шнурами можна перев'язати серветки або прикрасити композиції з товстими білими або блідо-жовтими свічками. Також підійдуть для прикраси шишки і штучні ягоди, об'ємні зірки і золоті кулі, тонкі стрічки з великими бусами.

Декор в червоних тонах передбачає використання або червоної скатертини і червоних свічок, або скатертини іншого кольору (кавової, зеленої) і червоних елементів декору — свічок і серветок. Червоний колір підкреслять кавові і золоті декорації. Це можуть бути шишки, горіхи, палички кориці і зірочки, шоколадне печиво, фігурки з шоколаду, аксесуари з темного дерева, золоті стрічки, кульки, намисто, зірочки... Можна загорнути в золоту фольгу волоські горіхи.

Для декору в класичному стилі знадобляться розкішні канделябри з високими червоними або білими свічками. Це може бути канделябр в центрі столу або два – ближче до країв. Для цього варіанту підійде біла, бежево-золотиста або атласна скатертина, а також золота скатертина з візерунком. Тетяна рекомендує використовувати комбінацію «тарілка в тарілці» — для першої і другої страви. При цьому нижня тарілка передбачає багатий декор, а верхня має бути просто білою.


Гарні металеві кільця для серветок, срібні тарілки з кришками додадуть новорічному столу аристократичність. Не забудьте про високі широкі винні келихи і вишукані столові прибори.

Натуральний декор передбачає білий і прозорий посуд, скатертина сіро-бежевого кольору і такі ж або білі серветки. Ніжні по фактурі серветки можна скріпити ниткою або шнуром, а більш грубі (лляні) — шовковою стрічкою. Додатково серветку можна задекорувати невеликими дзвіночками, ялиновими гілочками. Декоратор Тетяна Зайцева пропонує використовувати для прикраси будь-які елементи натуральних кольорів, фактур і матеріалів: свічки, шишки, іграшки з лози, пряники, печиво, горіхи, ялинові гілочки, палички кориці, зірочки бадьяна і т. д.

Свічки можна розмістити у вигляді маленьких композицій з кожного боку стола або скласти одну велику композицію з різнорівневих товстих свічок в центрі. Тут так само, як і в класичному декорі, можна використовувати прийом «тарілка в тарілці», але нижня тарілка не обов'язково повинна бути розкішною – важливо лише, щоб вона відрізнялася за кольором від верхньої.

Нехай ваш стіл буде самим вишуканим, самим дивним і неповторним!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лише цього тижня у ТзОВ «Апельсин» маршрутизатори TP-LINK за акційними цінами. ВІДЕО
Наступна новина Судова тяганина Коцана, смертельне ДТП, розмитнення авто:ТОП-3 новин за 28 грудня
Останні новини
Схожі новини