Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

Якою буде погода у Луцьку та області на вихідних

На вихідних, 3-4 лютого, у Луцьку та на Волині буде хмарно. Мокрий сніг, місцями хуртовини, на дорогах ожеледиця. 

Про це повідомляє Волинський обласний центр з гідрометеорології.

3 лютого у Луцьку та області буде північно-східний вітер, 7-12 м/с. Температура вночі 1-4 морозу, вдень від 1 до 4 тепла.

4 лютого у столиці Волині та області очікується північно-східний вітер, 7-12 м/с. Температура вночі від 1 морозу до 4 тепла, вдень від 2 до 7 тепла.

Нагадаємо, Волинян попереджають про погіршення погодних умов 3-4 лютого.

Народний прогноз погоди: 3 лютого вшановується пам’ять преподобного Максима Сповідника і Максима Грека. У давнину була така приказка: «Якщо місяць заковзав, у хмару білий ріг встромив — буде добре жито і борошно в сито» — молодий місяць у хмарах вказував на хороший урожай. А ось ясне небо передвіщало недорід.

Яскраво-червоний захід 3 лютого прогнозував морозний ясний завтрашній день; а ясна погода — ранню весну. Якщо вдень сонце світить яскраво, то влітку на фруктових деревах плоди червиві будуть, а якщо воно за хмари ховається — чисті та великі.

Народний прогноз погоди: 4 лютого відзначається день пам’ яті апостола Тимофія. У минулі часи цей день був оплотом заметілі, хурделиці та морозу: «Це не диво, що Афанасій-ломоніс (31 січня) морозив ніс, а ти почекай тимофіївських морозів».

Саме мороз визначав майбутню погоду. Якщо спітніли віконниці та рами, слід чекати потепління. Якщо “сніжні візерунки” підіймаються угору склом — морозу тривати, а якщо похилилися — на відлигу. Також вірили, коли опівдні на Тимофія світить сонце — весна буде ранньою.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У СБУ засіли агенти ЦРУ, - голова Волинської облради Ігор Палиця
Наступна новина Двоє волинян побили жінку та вкрали у неї телевізор. ФОТО
Останні новини
Схожі новини