«Їх територія». У Польщі Луцьк зобразили польським містом

«Їх територія». У Польщі Луцьк зобразили польським містом

Один з польських поїздів розмалювали у карту Польщі станом на 1939 рік. На ній зображені українські міста Львів, Броди, Луцьк, Рівне, а також столиця Литви Вільнюс, зі старою назвою Вільно.

Зображення поїзда опублікував у Facebook профіль, який підписаний «Саша Ком'яхов».

«Расово-благонадійне ностальджи на електричках Польщі. Львів їх, Рівне їх, Вільнюс їх)» - прокоментував автор посту.

Як відомо, націоналістично налаштовані польські діячі інколи висловлюють тезу, що Західна Україна – це «східні території» («креси всходні») Польщі і повинні належати їй.

Такий «націоналістичний» польський потяг запустили у Підкарпатському воєводстві Польщі ще у 2018 році. «Камуфляж» приурочили до сторіччя відновлення польської державності.

На поїзді намальований польський політичний і державний діяч, та перший голова відродженої Польської держави маршал Юзеф Пілсудський.

Поїзд розмальований у білий і червоний національні  кольори Польщі. Електичка їздить маршрутом Тарнув – Жешув – Пшемисль. Одночасно електричка може перевозити  436 пассажирів, розвиваючи швидкість до 160 км /год.У поїзді – два туалети, кондиціонер, Wi-Fi, кріплення для велосипедів тощо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «Карабасі Барабасі» -50% на медове пиво
Наступна новина Зеленський хоче через 3 місяці дозволити продаж землі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні