З 8 листопада люди з протипоказаннями до вакцини від COVID- 19 зможуть отримати довідку

З 8 листопада люди з протипоказаннями до вакцини від COVID- 19 зможуть отримати довідку
Фото ілюстративне

З 8 листопада українці, які мають протипоказання до щеплення проти коронавірусу, зможуть отримати довідку про це і уникнути карантинних обмежень у "червоних" зонах чи під час подорожей Україною.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю Українській правді.

Пряма мова Ляшка: "Зараз законодавство передбачає довідку для тих, у кого є протипоказання… (Її ще не видають – ред.), але будуть з 8 листопада. У нас там є зірочка, де написано, що за обґрунтованих причин людині видається інший документ". 

Ляшко уточнив, що є загальні протипоказання, які зазначені в наказі, і є протипоказання, які записані в інструкції виробника вакцини – як то сильна алергічна реакція на перше щеплення або алергія на один з компонентів вакцини.

Водночас міністр додав, що в Україні "частенько звідкись з’являється ще низка міфічних протипоказань". Найпоширеніше з них – коли люди думають, що перенесений ковід є протипоказанням до вакцинації, й починають відтермінувати її на 6-8 місяців (як наприклад, колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков – ред.).

Ляшко наголосив – якщо людина перенесла хворобу, не має гострих симптомів, у неї відновився організм, то вона може одразу йти і робити щеплення. Бо за той час, поки вона чекає "міфічних 6 чи 9 місяців" шанс померти "в 11 разів більший, ніж у вакцинованих".

Міністр не зміг відповісти, чи можна буде підтягнути довідку про протипоказання до covid-щеплення у Дії.  
Читати також: З 8 листопада почнуть відстороняти від роботи нещеплених від ковіду вчителів та чиновників


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла талановита лялькарка з Луцька
Наступна новина На Волинь приїде міністр освіти і науки України
Останні новини
Схожі новини