З окупації повернули ще 6 українських дітей

З окупації повернули ще 6 українських дітей

З окупації вдалось повернути ще шістьох українських дітей.

Про це повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

Це діти віком від 3 до 17 років, які пережили складні випробування під час перебування в окупації.

Їх змушували навчатися у російських школах, де велика частина навчального процесу була наповнена пропагандою. У разі відмови їхніх батьків шантажували, погрожуючи позбавленням батьківських прав, незаконними обшуками та допитами. Деякі діти мали проблеми зі здоров'ям, проте не могли отримати необхідне лікування та медикаменти, – йдеться в повідомленні.

На щастя, тепер діти перебувають на підконтрольній Уряду України території. 

Мої представники у Івано-Франківській, Черкаській, Львівській, Житомирській областях долучилися до роботи з родинами з метою їх реінтеграції за новим місцем проживання. В межах зустрічей були долучені представники місцевої влади, благодійні фонди, зокрема, БФ «Рокада», БФ «BGV». Сім’ям допомогли з пошуком місць тимчасового проживання, оформленням та поновленням необхідних документів, працевлаштуванням та зарахуванням дітей до навчальних закладів, надано фінансову та гуманітарну допомогу, – написав Лубінець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бійці 5-го батальйону «Любарт» зустрілися з лучанами
Наступна новина Обрав ім'я, але побачити не встиг. Восьмирічній дівчинці вручили орден тата
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні