З окупації врятували ще шістьох дітей. Історія підлітка

З окупації врятували ще шістьох дітей. Історія підлітка

З тимчасово окупованих частин Херсонської, Запорізької, Донецької областей та Криму на підконтрольну територію України вдалось повернути шістьох дітей.

Про це 10 вересня повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба.

Він розповів історію 17-річного хлопця з Приазовʼя, який боявся, що росіяни змусять його піти в армію РФ. За словами юнака, дітей зі школи, де він навчався, окупанти водили до старих пам’ятників воїнам Другої світової війни. Там вчителі-колаборанти, вдаючись до російської пропаганди, розповідали, що «радянська армія захищала народ від нацистів», і саме так наразі росіяни нібито «захищають їх».

Як зазначив Кулеба, хлопець не відвідував російську школу, а під час уроків не виходив із дому.

Засновник Save Ukraine розповів, що під час виїзду з окупації на кордоні співробітники російської ФСБ тиснули на юнака та на людей, які його супроводжували, погрожуючи відправити назад. Вони також звинувачували хлопця в шпигунстві, зазначив Кулеба.

«Історія Мирослава підтверджує головну причину, чому Україна продовжує докладати зусиль для порятунку дітей з тимчасової окупації. Щоб агресор не дістався до цих дітей і не перетворив їх на військові машини, які воюють проти власного народу», – йдеться в повідомленні.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дідусь приїхав з фронту. Опублікували зворушливе відео
Наступна новина Луцька громада передала необхідне захисникам
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні