З понеділка Луцьк може залишитися без водопостачання

З понеділка Луцьк може залишитися без водопостачання

Адміністрація КП «Луцькводоканал» інформує споживачів про можливі перебої у водопостачанні з 10:00 год. 19 лютого поточного року, що є наслідком відключення об’єктів підприємства від електропостачання.

Про це повідомляє пресс-служба КП «Луцькводоканал».

Про здійснення такого відключення йдеться у листі Луцької міської філії ПрАТ «Волиньобленерго» від 12.02.18р. №17/8-27, що суперечить абзацу 18 ст. 6 ЗУ «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», де введено пряму заборону на відключення об'єктів питного водопостачання та централізованого водовідведення від системи енерго-, газо-, теплопостачання як об'єктів життєзабезпечення і стратегічного значення.

Наслідком відключення електроустановок КП «Луцькводоканал» (зокрема, Дубнівського водозабору) буде виникнення загрозливої санітарно-епідемічної ситуації, що призведе до порушення прав та охоронюваних законом інтересів територіальної громади міста Луцька (без постачання холодної та гарячої води залишаться 70% відсотків мешканців м. Луцька, медичні установи – поліклініки №1 та №2, Волинська обласна дитяча лікарня, Луцька міська та Луцька районна лікарні, ряд дошкільних та шкільних навчальних закладів, інші об’єкти життєзабезпечення нашого міста).

Враховуючи зношеність магістральних та внутрішньо-квартальних трубопроводів, введення їх в нормальний режим роботи після проведення відключення Дубнівського водозабору, призведе до виникнення значної кількості аварійних ситуацій та, як наслідок,– погіршення якості послуг з водопостачання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Масляна у Луцькому замку на світлинах Віктора Чухрая
Наступна новина «Громада на мільйон»: волинянам влаштували вечерю з послом та фермерські перегони з вівцями. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини