«За підбиті танки пообіцяли орден», - історія волинського бійця. ВІДЕО

«За підбиті танки пообіцяли орден», - історія волинського бійця. ВІДЕО
Джерело фото: YouTube

Минуло вже декілька років як волинському солдату Олександру Долайчуку, який воював на Сході України, мали вручити орден «За мужність». Але досі чоловікові не вручили нагороду.

У зону бойових дій Олександр Долайчук потрапив у першу хвилю мобілізації, йдеться у сюжеті «Суспільного».

Чоловік розповідає: у серпні 2014 року брав участь у визволенні бійців з Іловайського котла. Разом із побратимом він врятував пораненого офіцера. 

«За підбиті танки ворога я і мій наводчик Жуков Вадим були представлені до державної нагороди: орден «За мужність» 3 ступеня. Але так виходить, що до цього часу ми нічого не отримали. Частина каже, що накази вийшли на наше нагородження», – розповів солдат.

Подання про нагороди надійшло до Міністерство оборони, про що свідчить відповідь профільного міністра.

«Справа не у медалях. Справа у справедливості. Люди виконували свої бойові задачі… Хочеться просто, щоб була справедливість, хочеться чогось добитись для себе, і щоб діти у майбутньому могли показувати внукам, що тато був герой і що тато воював», – пояснює Олександр Долайчук.

Більше – у сюжеті.

 
Історія бійця 72-ї механізованої бригади Олександра Долайчука

Два підбитих танки супротивника і врятований офіцер. Наша історія - про прапорщика Олександра Долайчука. На війну він потрапив 2014-го. У 72-й механізованій бригаді прослужив більше року. За мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань, керівництво військової частини представило бійця до нагороди. На календарі - 2018-й рік. Олександр ордена не отримав. Чому – дізналася Світлана Павлова.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 6 December 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинському селі відзначили храмове свято. ФОТО
Наступна новина На митних постах «Луцьк» і «Ковель» - обшуки. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини