Загибеллю бджіл на Волині зайнялася поліція. ФОТО

Загибеллю бджіл на Волині зайнялася поліція. ФОТО

За фактом масової загибелі бджіл у Турійському районі на Волині слідчі розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Нагадаємо, надзвичайна ситуація трапилася в Турійському районі: мешканці десятка сіл, особливо пасічники, влаштували велелюдний протест через масовий мор тисяч бджіл.

Люди переконані, що комахи гинуть через неконтрольоване кропіння хімікатами посівів ріпаку, на які вже вилетіли комахи.

Відповідне повідомлення надійшло і до чергової частини Турійського відділення поліції. Ішлося про масову загибель бджіл поблизу села Літин та Новий двір. 

З’ясувалося, що напередодні на полях у цьому районі проводилося оприскування культури ріпаку. Правоохоронці встановили, що загалом загинуло близько 400 сімей бджіл.

Для з’ясування усіх обставин інциденту на місце виїхали співробітники ГУНП у Волинській області на чолі із т.в.о. начальника слідчого управління Андрієм Литвином.

Нині на місці працює комісія з числа співробітників поліції, представників Турійської районної адміністрації та Держпродспоживслужби у Волинській області.

За цим фактом відомості поліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 326 Кримінального кодексу України, йдеться про порушення санітарних правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами. Досудове розслідування триває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 25 травня
Наступна новина Пожежа в Луцьку: з даху валить дим, евакуювали людей. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО
Останні новини
Схожі новини