Закон про мобілізацію покращив ситуацію, але перегиби на місцях тих самих ТЦК є, – Роман Костенко

Закон про мобілізацію покращив ситуацію, але перегиби на місцях тих самих ТЦК є, – Роман Костенко

Народний депутат від фракції "Голос", полковник СБУ Роман Костенко розповів, чи покращив закон про мобілізацію ситуацію з мотивацією людей і з кількістю поповнення особового складу.

Своїми думками про це він поділився в інтерв’ю УП

«З мотивацією – не знаю. Ті речі, які були ухвалені в законі, погано працюють. Але якщо говорити в цілому про закон, він покращив мобілізацію. У нас був провал мобілізації, починаючи з літа 2023 року. Ми тоді провалили контрнаступ, були заміни воєнкомів. І я скажу, що в грудні місяці нам доповідали, що в нас було менше ніж 10 тисяч мобілізованих на місяць. При тому, яких ми зазнавали санітарних втрат, здавалося, що це фініш. 

Потім різними методами ми змогли підняти цю кількість. Коли закон був прийнятий, відразу був скачок. Ми набрали в травні більше, ніж за останні декілька місяців разом. Зараз, у принципі, цей темп утримується», – зазначив Костенко.

Разом з тим, зазначає нардеп, ми ще маємо проблеми на місцях із ТЦК, які часто женуться за цирфами. 

«Є, звичайно, десь перегиби на місцях тих самих ТЦК. 

По-перше, потрібно звертати увагу на якість особового складу. Часто в нас буває таке, що ТЦК женуться за цифрами: тобі сказали 10 має бути в день, ти пішов, наловив і відправив їх у навчальний центр. А в результаті – той наркоман, той хворий, в того якісь інші проблеми. Ці люди приходять у навчальний центр, а потім приїжджають люди з військових частин і просто їх не беруть.

І вони сидять у цих навчальних центрах, отримують заробітну плату, а звільнити їх не можна. Оце питання проблемне, що, женучись за показниками, набирають неякісний особовий склад. А потім у нас наче армія збільшується, а якості особового складу немає», – додав полковник. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині військовозобов'язані вже отримують повістки поштою
Наступна новина На Волині колишній військовий не може отримати лікування, бо він комісований
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні