Закривали в клітці для тварин: історія полоненого прикордонника

Закривали в клітці для тварин: історія полоненого прикордонника

До ворожої неволі військовослужбовець прикордонної бригади «Сталевий кордон» Станіслав потрапив з Купʼянського напрямку.

Тоді він, попри поранення, продовжував вести стрілецький бій з окупантами, розказують на фейсбук-сторінці Держприкордонслужби України.

Станіслав до останнього сподівався на евакуаційний транспорт. Проте росіяни, на жаль, дісталися до нього першими.

Рідні прикордонника дізналися про його перебування у полоні аж за пів року, – йдеться в дописі.

Станіслав Куценко розпочав службу у лавах прикордонників ще задовго до повномасштабного вторгнення окупантів в Україну, він був строковиком. Під час формування бригади гвардії наступу «Сталевий кордон» хлопець виявив бажання протистояти окупаційним військам, написав рапорт на переведення та доєднався до новоствореного прикордонного загону бригадного типу.

Бойовий шлях Станіслава розпочався на Куп'янському напрямку. В одному з запеклих боїв військовий дістав декілька поранень від скидів з дрона противника. Перебуваючи у посадці пораненим, воїн продовжував вести стрілецький бій з окупантами та очікував евакуаційний транспорт.

Однак набої закінчилися, окупанти підійшли впритул до Станіслава. 

«Один з них почав стріляти біля його голови та сказав: «Якщо ти зараз не встанеш, ми тебе залишимо тут!».

Проте прикордонник був з пораненими ногами й ходити не міг. Після зачистки посадки, росіяни забрали його у полон.

Під час допиту Станіслав часто втрачав свідомість через велику втрату крові. Згодом окупанти закрили бійця разом з іншими військовослужбовцями в клітці для тварин.

Про долю Станіслава рідні дізнались тільки через пів року перебування в полоні. Окупанти відправили відео з бійцем його рідній сестрі.

За час перебування у полоні в росіян він схуднув на 22 кілограми. Як розповідає Станіслав: «Їжа була суто для того, щоб ми тримались на плаву».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Річкою – в Польщу. Волинянин заплатить штраф за спробу втекти з України
Наступна новина Боратинська громада купила необхідного для ЗСУ на мільйони
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні