Завтра українці писатимуть диктант національної єдності

Завтра українці писатимуть диктант національної єдності
Фото ілюстративне

Щороку 9 листопада, у День української писемності та мови, прихильники української мови долучаються до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Цьогорічний диктант ювілейний – 20-й за рахунком.

Диктант розпочнеться у понеділок, 9 листопада, о 9:15, повідомляє УНІАН.

Пряма трансляція спецпроекту розпочнеться о 9:00 і здійснюватиметься на телеканалі UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура. 

Ведучі у студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до його написання.

Текст для ювілейного радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковим консультантом стала доктор філологічних наук, професор Лариса Масенко. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна.

Студію для написання диктанту облаштували у читальній залі Національної бібліотеки імені В. І. Вернадського, де відомі українці писатимуть диктант із дотриманням карантинних вимог.

Долучитися до написання радіодиктанту національної єдності може будь-хто як в Україні, так і за її межами. Пишуть диктант лише від руки.

Надіслати написаний текст потрібно впродовж астрономічної доби. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, 01001, вул. Хрещатик, 26, Українське радіо, «Радіодиктант». Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Для цього слід сфотографувати або відсканувати написаний текст.

Текст диктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00. Після цього електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 9 листопада.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту.

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців залежно від кількості отриманих листів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вибори-2020: хто проходить у депутати Волинської обласної ради
Наступна новина Ще понад 8,6 тисячі українців заразилися коронавірусом, серед них – 331 волинянин
Останні новини
Схожі новини