Знімають серіал про Лесю Українку та інших письменників. Вийшов офіційний тизер

Знімають серіал про Лесю Українку та інших письменників. Вийшов офіційний тизер
Кадр із серіалу «Плеяда»

Уже незабаром український кінематограф обіцяє вразити історичним художнім серіалом «Плеяда». Перший тизер до багатоепізодної стрічки про українських митців та їхній вплив на культуру вже доступний до перегляду.

Перший офіційний тизер до серіалу «Плеяда», робота над яким триває з 2017 року, опублікували на ютуб-каналі «Плеяда України», повідомляє 24 канал.

Над важливим для України проєктом працюють Тарас Дронь, який виступив режисером, Наталія Яковлева, якій довірили сценарій, а також Юрій Король, який сів в операторське крісло.

Знімальна команда реалізує проєкт за допомоги Українського культурного фонду, а допомагати у знімальному процесі погодилися також представники Музею видатних діячів української культури, Музею Становлення української нації, Публічної бібліотеки імені Лесі Українки, а також Міжнародний Фонд Івана Франка.

Події у серіалі розгортатимуться у 1888 році в будинку на Рейтарській, де мешкав Микола Лисенко. Саме там у той час зібралася вся українська інтелігенція та молоді письменники. І разом їм вдалося створити Першу Культурну Революцію в Україні.

Михайла Драгоманова зіграє Остап Ступка, Михайла Старицького – Яків Кучеревський, Івана Франка – Олександр Печериця, Миколу Лисенка – Станіслав Боклан, Михайла Коцюбинського – Дмитро Суржиков, Лесю Українку – Марина Кошкіна, Олену Пчілку – Анжеліка Гирич, а Ольгу Кобилянську – Алла Бінєєва.

Окрім реальних персонажів, у серіалі «Плеяда» будуть також вигадані герої. «Вони таємно творять державу. Історичне припущення на основі реальних подій», – зазначили наприкінці тизера творці кінострічки.
 

Тизер (англ. teaser) – рекламне повідомлення, зроблене як загадка, що містить частину інформації про продукт, але ніяк не називає рекламований товар. Зазвичай з'являється на ранньому етапі рекламування товару та служить для створення інтриги навколо нього.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За які проєкти громадського бюджету проголосували у Володимирі-Волинському
Наступна новина Корисні івенти у Луцьку на тиждень. ДУМАЙТЕ
Останні новини
Схожі новини