3 причини, коли варто залишитись у своїй зоні комфорту

Якщо ви почитаєте поради експертів з мотивації чи тренерів із саморозвитку, скоріш за все, побачите пораду: «Вийдіть зі своєї зони комфорту!».

Мовляв, життя починається лише з цього моменту. І коли ви не виходите з зони комфорту, нічому не вчитеся. Іншими словами, зона комфорту – це погано.

Однак є не завжди так, пише «Українська правда.Життя»

Є, як мінімум, три причини, коли варто залишитись у своїй зоні комфорту.

Постійне перебування поза зоною комфорту перевантажує.


Якби ви завжди були поза зоною свого комфорту, ймовірно, ви були б перевантаженими і неефективними. Щоб успішно розвиватись, вам потрібен фокус, енергія і увага.

Якщо ви намагаєтесь «перекрити всі фронти» і робити все одразу – ви не матимете того, що потрібно для успіху і, ймовірно, страждатимете від поганої роботи. Натомість, оберіть декілька напрямків для роботи і сфокусуйтесь на них. Балансуйте між завданнями, в яких ви почуваєте себе комфортно і впевнено, і розподіляйте час та енергію так, як добре вам.

Час має значення.

 

Поза роботою у багатьох із нас є особисте життя. Його важливо враховувати, коли ви виходите за межі зони комфорту. Якщо ви очікуєте двійню, чи переїжджаєте, або маєте хворого тата чи маму, можливо, зараз найкращий вихід – залишитись у своїй зоні комфорту, доки все не заспокоїться.

Визначити свою продуктивну «зону».

Деякі люди процвітають поза зоною свого комфорту. Але не всі. Комусь зручно балансувати на межі цих станів. Не варто уникати виходу із комфорт-зони лише через страх.

Але зупиніться, коли відчуваєте, що не витримуєте. Побудьте у своїй зоні комфорту і перепочиньте.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Люди з вищою освітою торгують на базарі, - директор волинського коледжу Ігор Корчук
Наступна новина Ігор Палиця назвав Саакашвілі «говорящою собачкою»
Схожі новини