Білорусь пропонує свої війська для врегулювання конфлікту на Донбасі

Білорусь запропонувала участь своїх солдатів в діях в регіоні Донбасу.

Про це повідомляє польська газета Rzeczpospolita, передає TBi.

Зазначено, що офіційно Київ, який хоче введення миротворчих сил ООН, білоруську пропозицію не коментує. Однак неофіційно українські дипломати, за даними видання, не приховують неохочого відношення до цієї пропозиції: адже Білорусь є військовим союзником Росії, а, крім цього, вже більше 20 років створює з Москвою спільну державу. 

«Україна категорично виключає участь в такій місії і самої Росії, і її військових союзників (Білорусії, Казахстану і Вірменії)», - зазначає автор статті Анджей Ломановскій

Польська газета також наводить коментар українського політолога Володимира Фесенка: «Лукашенко зрозумів, наскільки добре бути посередником. Це вже дало йому політичні дивіденди, завдяки чому він вийшов з ізоляції в Європі»

За словами експерта, ніхто не вірить в нейтралітет Білорусі

«Крім військового союзу з Росією, останнім часом наші відносини зіпсували шпигунські скандали: одного з українців заарештували за таким звинуваченням, а іншого викрали і депортували в Росію», - констатував політолог Фесенко.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі буде стимулювати виведення військ РФ з окупованих територій.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський краєзнавчий музей запрошує на заходи до дня народження Лесі Українки
Наступна новина Помер чоловік, якого збила маршрутка біля Луцька
Схожі новини