Чорногорія відкрила кордони для українців. Які ще країни можна відвідати?

Чорногорія оновила перелік країн «зеленої» зони відповідно до ситуації з коронавірусом. До нього потрапили шість країн, зокрема й Україна. Нові правила набувають чинності із 7 серпня.

Як ідеться в повідомленні на сайті уряду Чорногорії, тепер до цієї країни українці можуть вирушати без додаткових обмежень, пише Громадське.

Раніше Україна перебувала в переліку країн «жовтої» зони. Для в’їзду в Чорногорію потрібно було мати негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше як за 72 години до прибуття. Крім того, в’їзд дозволявся лише авіаційним транспортом.

Тепер тест на коронавірус не є обов’язковим, а прибути в Чорногорію можна і на авто — за умови, якщо країни з «жовтої» зони ви проїжджаєте лише транзитом.

Окрім України, до переліку країн «зеленої» зони додали Азербайджан, Білорусь, Канаду, Росію та Зімбабве.

Куди нам узагалі можна поїхати за кордон?

На сьогодні свої кордони для громадян України відкрили повністю або з певними умовами 38 країн, розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кордони відкрили, зокрема, Болгарія, Словенія, Мальдіви, ОАЕ, Ірландія, Еквадор, Ямайка, Камбоджа, Коморські острови, Пакистан, Пуерто-Рико, Туреччина, Сербія, Албанія, Чорногорія, Хорватія, Білорусь, Велика Британія, США, Єгипет, Мексика, Туніс, Багамські острови. Проте тиждень тому кордони для українців закрили Сейшельські острови.

Але умови перетину кордонів кожної країни відрізняються. Міністерство закордонних справ рекомендує перед поїздкою вивчити ці правила. Це можна зробити на інтерактивній карті українського міністерства або на сайтах МЗС інших країн.

А що, ЄС уже відкрив кордони для українців?

Україна не потрапила 30 липня до переліку «безпечних» для в'їзду країн Європейського Союзу. Перелік країн переглядатимуть через два тижні.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У МОЗ розповіли, чи планують закривати церкви на карантин
Наступна новина У луцькому Будинку офіцерів хочуть зробити освітній простір. Що там буде?
Схожі новини