Де у Луцькій громаді є сховища та укриття. ПЕРЕЛІК

Фото умовне з відкритих джерел

На території Луцької міської територіальної громади розміщена 101 захисна споруда. Більшість з них знаходяться у Луцьку, інші – у прилеглих до міста селах.

Така інформація міститься на сайті Луцької міської ради.

Загалом у Луцькій територіальній громаді є 101 захисна споруда. З них 96 знаходяться саме у Луцьку, два – у селі Княгининок, по одному у Рокинях, Заборолі та Одерадах. Як раніше повідомлялось, усі захисні споруди, що є у Луцьку, можуть укрити 31 тисячу людей. Всього в місті постійно проживають орієнтовно 200 тисяч людей. Зокрема, у Луцьку розміщене 61 сховище і 40 протирадіаційних укриттів.

За словами начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради Юрія Кирилюка, основна відмінність між бомбосховищем та укриттям – призначення. Сховище – це герметична споруда, де люди можуть перебувати більше доби. Воно має захистити від ядерного удару та радіації. Укриття ж захищають від наслідків війни.

Загалом у Луцькій територіальній громаді є 101 захисна споруда. З них 96 знаходяться саме у Луцьку, два у селі Княгининок, по одному у Рокинях, Заборолі та Одерадах. Вони можуть вмістити від 50 до 2500 осіб. Зокрема, найбільше людей може знаходитись у захисній споруді в Луцьку на вулиці Боженка,34 та у селі Рокині на вулиці Шкільний, 3 – 2,5 тис. та 1,6 тис. людей відповідно. Найменше осіб можуть вмістити захисні споруди на вулицях Єршова,1; Лідавська,8; Червоного Хреста,10; Клима Савури,33; Карбишева,4; Трункіна, 12; Січова,16; Станіславського, 11а у Луцьку. Вони вміщають всього по 50 осіб.

З детальним переліком захисних споруд у Луцькій територіальній громаді можна ознайомитись нижче. Також з місцем їх розташування можна ознайомитись на інтерактивній карті, яка міститься на сайті Луцької міськради. 

ПЕРЕЛІК
захисних споруд цивільного захисту
Луцької міської територіальної громади

Нагадаємо, раніше «Перший» писав про те, що на Волині створили карту сховищ та укриттів. Також Луцька міська рада радила місцевим мешканцям підготувати уриття у власних підвалах. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський дав наказ максимально завдавати удар у відповідь
Наступна новина «Залишайтеся вдома». Спільне звернення голів Волинської ОДА, облради і мера
Схожі новини