«Населенню варто готувати підвали». Що у луцькій мерії кажуть про загрозу війни

«Населенню варто готувати підвали». Що у луцькій мерії кажуть про загрозу війни

У Луцькій міській раді висловлюють сподівання, що загроза нового нападу Росії невелика. Проте, лучанам радять підготувати укриття у власних підвалах.

Про це йшлося у вівторок, 15 лютого, під час оперативної наради у луцькій мерії.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк розповів, що в місті є 61 сховище – це герметичні споруди, а також 40 протирадіаційних укриттів, які не є герметичними.

«Їх недостатньо для всього населення. Тому в разі потреби можна використовувати особисті підвали. На жаль, в роки незалежності у нас не будували захисні споруди, тому я ще раз кажу – населенню потрібно готуватися більше до укриття в підвальних приміщеннях», – сказав чиновник.

Мапа сховищ, а також інформація про роботу системи оповіщення з’явиться на головній сторінці сайту Луцької міської ради.

З його слів, у місті заплановані тиждень безпеки в садочках, день цивільного захисту у школах, а також тиждень безпеки в училищах та університетах. Окрім цього, ДСНС проводить навчання у різних районах міста, 16 і 18 лютого відбудуться навчання з домедичної допомоги. Цього року у Луцьку виділили 630 тисяч гривень на ремонт системи оповіщення.

Також екстрені повідомлення можуть транслювати на «Радіо Луцьк».

«Тривалий час ми спокійно і планомірно розгортаємо територіальну оборону. Без бравади, шапкозакидання і фотографій міського голови в шоломі для танкістів. Ми передаємо матеріальні цінності частині тероборони. Сьогодні на головній сторінці сайту міської ради розмістимо інформацію, як у неї можна звернутися» - сказав міський голова Ігор Поліщук.

«Ми не знаємо, яка ймовірність вторгнення є зараз. Сподіваюся, що низька. Але в межах своїх повноважень ми готуємося до всіх можливих сценаріїв», - додав він.

«Луцьктепло» та «Луцькводоканал» планують посилено охороняти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вирити траншею і загородити в’їзд». Як у Луцьку боротимуться зі зливом браги в каналізацію
Наступна новина Лучани масово скаржаться на авторинок через сміття і загороджені парковки
Останні новини
Схожі новини