Депутати Волиньради підготували звернення про підвищення пенсій військовим

Постійна комісія обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією на сьогоднішньому засіданні рекомендувала до розгляду на сесії проект рішення Про звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо перерахунку та виплати пенсій військовим пенсіонерам.

Таким чином, депутати виконали обіцяне військовим пенсіонерам, які нещодавно виходили на акцію протесту.

Зі слів голови постійної комісії Анатолія Вітіва у зверненні враховані вимоги, які озвучувалися військовими пенсіонерами.

Зокрема, у проекті звернення йдеться, що відповідно до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» усі, призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за законом, або у зв’язку із введенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій в розмірах, встановлених законодавством.

Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення такого права і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Упродовж останніх років органи державної влади України маніпулюють чинним законодавством та ігнорують передбачений перерахунок пенсій військовим  різних категорій з урахуванням передбаченого грошового забезпечення.

30 серпня 2017 року Кабінетом Міністрів України  була прийнята постанова № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», яка відкривала можливість перерахунку раніше призначених пенсій та збільшення їх розмірів. Військовослужбовці очікували, що багаторічний безлад в пенсійному забезпеченні буде припинений і особи, звільнені з військової служби, отримають суттєву матеріальну підтримку від держави.

Водночас, їх надії були знищені Постановою Кабінету Міністрів від 27 грудня 2017 р. N 1052, яка відтермінувала набрання чинності  Постанови №704 від 30.08.2017р. до 1 січня 2019 року.
Ці дії підривають довіру до влади з боку ветеранів військової служби, підвищує соціальну напругу, викликає обурення у ветеранському середовищі, а також сприяє падінню престижу військової служби.
Враховуючи викладене,  в тексті звернення пропонується:

- забезпечити виконання статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» шляхом виділення необхідних фінансових ресурсів та невідкладного проведення перерахунку вказаної категорії пенсій у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України;

- невідкладно  скасувати постанову Кабінету Міністрів України № 1052 від 27.12.2017 року.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 6 лютого
Наступна новина Луцький замок показали у снігу. ФОТО
Схожі новини