Дієтологи назвали вагому причину не зловживати кавою

Чи може улюблений напій ранку стати причиною набору зайвої ваги? Виявляється, що кава може впливати на гормони, що призводять до виникнення жиру в області живота, – повідомляє Радіо Максимум. 

Каву часто називають безпечним енергетиком. В одній чашці цього напою міститься менше ніж 1 калорія, при цьому кава часто дарує такий же спалах енергії, як і плитка шоколаду. Крім того, у кави є й інші переваги, адже торік Американська кардіологічна асоціація підтвердила користь для здоров'я незліченних антиоксидантів, які містяться в каві і зеленому чаї.

Однак експерти в області здорового харчування підкреслюють, що люди часто не звертають увагу на один не дуже приємний побічний ефект – кава може призводити до набору зайвої ваги, і особливо в області живота.

Кофеїн збільшує ритм серцебиття, а також інтенсивність дихання. У деяких людей вона викликає тривожні стани, через що в крові зростає рівень кортизолу, тобто гормону стресу. Саме це змушує організм запасатися зайвим жиром, переважно в області талії.

Кортизол зазвичай присутній в організмі на верхніх своїх показниках вранці, а на нижніх – вечорами.

Хоча стрес і не є єдиною причиною збільшення рівня кортизолу, все-таки його не даремно називають стресовим гормоном, оскільки найчастіше він виділяється саме в небезпечних і напружених життєвих обставинах. Саме стрес звинувачують в набирання ваги у жінок.

Крім того, низька калорійність кави оманлива, адже цей напій часто поєднують з продуктами, які містять значно більше калорій. Наприклад, в каву додають жирні вершки, цукор, а поруч на тарілочку кладуть тістечко або шматочок торта.

Чим більше кави випивається щодня людиною, тим вищий рівень кортизолу в крові і ймовірність виникнення зайвої ваги. Однак якщо ви обмежуєте себе двома-трьома чашечками в день, то в цьому немає нічого небезпечного, і вашій талії, швидше всього, нічого не загрожує.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку нагородили переможців і призерів шахового фестивалю на честь «Небесної сотні». ФОТО
Наступна новина Як живуть луцькі пенсіонери. ВІДЕО
Схожі новини