«Для мене важлива думка мешканців», - голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб

Нещодавно «Перший» мав нагоду поспілкуватися  з головою Княгининівської ОТГ Оленою Твердохліб. 

Про долю громади та плани на майбутнє читайте у традиційній рубриці  «Депутати в темі».

- Як показує досвід, жодна з сільських рад, прилеглих до Луцька, не виявила бажання приєднатися до обласного центру. Чи думали ви над тим, щоб стати частиною Луцька?

- Для мене важлива думка мешканців. Вони захотіли об’єднатися з Рокинями – ми це зробили.

На кінець 2016 і 2017 років ми проводили опитування, які свідчили, що наші жителі хочуть бути окремо від Луцька. На мою думку, причина у тому, що у нас нерозвинена інфраструктура. Ми залежні від Луцька у плані транспортного сполучення, вивозимо сміття на полігон, який в принципі є власністю Луцька…

Розумію, що колись реформа стане не такою добровільною, як зараз, і може бути указ Президента чи Верховної Ради про примусове приєднання, - я це теж людям кажу. Але наше завдання до кінця 2020 року – зробити інфраструктуру, і якщо отакий момент настане, то ми будемо готові до об’єднання.

Щодо інших сіл, то, вважаю, що для того ж Прилуцького приєднання до міста не було б поганим варіантом. Місто віддало 50 мільйонів гривень реверсної дотації  в державний бюджет. Просто віддало… А якби сільський голова Прилуцького не стояв стовпом, то б його громада виграла... Взагалі не люблю, коли ставлять ультиматуми, бо людей це спонукає до сварки, а не до діалогу.

Якось я зустріла Прилуцького сільського голову за кермом сміттєвоза – він сам возить сміття на полігон в Брище. Простий дядько, чого він не може помирити депутатів своєї ради?! Чоловіки – амбітні, але часом треба забути про своє «я», особливо, коли мова йде про інтереси громади.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Канаді маркуватимуть усі шкідливі продукти харчування
Наступна новина У Луцьку невідомі побили ліхтарі. ФОТО
Схожі новини