«До кінця цього тижня за добу робитимемо 10 тисяч вакцинацій», – Степанов

Від початку вакцинації в Україні від коронавірусу щепили 5 тисяч людей, але міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує цього тижня зростання до 10 тисяч на добу.

Про це Степанов сказав в ефірі «Свобода слова» на ICTV, пише Українська правда.

«За останню добу було зроблено 1 764 вакцинації, а 4 905 людей – яких загалом ми вакцинували першою дозою. До кінця цього тижня ми збільшимо цю кількість, думаю, в середньому маємо дійти до 10 тисяч вакцинацій (за добу, – ред.)», – розповів міністр.

Кількість вакцинацій має зрости шляхом збільшення мобільних бригад.

Також Степанов очікує, що на 3-4-му етапі вакцинації, який планується на літо, МОЗ вийде на 5-7 мільйонів вакцин у місяць. За його словами, в суботу та неділю мало вакцинацій, тому що у лікарів, яких мають вакцинувати на першому етапі, вихідний.

Міністр запевняє, що вакцинація в Україні розгортається в «нормальному режимі, як в цивілізованих країнах Європи та світу».

Нагадаємо, 24 лютого в Україні почалася вакцинація проти COVID-19. Черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко став першим українцем, який отримав щеплення проти коронавірусу SARS CoV 2.

На Волині першим щепився завідувач інфекційного відділення № 2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради Олег Яковенко.

Із 1 березня в додатку «Дія» для українців стала доступною послуга запису до листа очікування вакцинації проти COVID-19.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус в Україні: як змінилася ситуація за останню добу
Наступна новина На Волині – 140 нових хворих на коронавірус. Найбільше – у Ківерцівському та Луцькому районах
Схожі новини